Om oss – Anna Hallén

Varför skapades ACT ALP®  [äkt.a.l.p.]? Och vem är Anna Hallén?

Men låt oss börja med den senare frågan, vem är Anna Hallén? Anna är den fd. eviga jojobantaren. Hon började banta genom att kaloriräkna som 14-åring.

”Ät mindre och träna mer”

Att äta mindre och träna mer fungerar (tyvärr) de 10-20 första gångerna man bantar och de snabba resultaten gör att många tror att bara man kämpar hårdare så går det. Många tolkar också alla misslyckanden som att de beror på dålig karaktär och för lite motivation. 

Sanningen är att ju mindre du äter och ju striktare kontroll du har desto mindre chans har du rent fysiologisk att lyckas. Äta mindre och träna mer under en längre tid betyder att kroppen övar sig på att överleva på väldigt lite mat och sätter alla system på ”spara och lagra”. Inte bara förbränningssystemet utan alla system sätts på ”spara”. Kroppen sparar nu på energi och du blir trött, den sparar på glädje och du blir håglös, den sparar på processer som avgiftning och flöde i lymfsystemet och du får värk. Till slut fungerar ingenting. Du kanske upplever att bara du tittar på mat så svullnar du eller går upp vikt. 

Anna Hallén hamnade snabbt här. Ju duktigare hon var och ju tuffare diet desto svårare blev det. Hon gick från kalorisnål och fettfri mat, till dieter som flygvärdinnedieten och sjukhusdieten, för att gå vidare till banandieter och äggdieten. Därifrån blev det pulverdieter, olika former av fasta för att gå tillbaka till kontroll, hårdare och striktare. Anna hade perioder av att stå still, men detta kostade ett ständigt kämpande och alltid bantande. Men med åren blev vikten bara högre och högre. Hon började sin bantningskarriär på 65 kilo och slutade på 111 kilo. 

Polletten trillar ner!

Här trillar den första polletten ner, efter att ha provat samma sak år efter år med samma nedslående resultat – banta sig ner en massa kilon som alltid kom tillbaka. Kroppen behöver byggstenar för att kunna förbränna! Anna Hallén hittade lågkolhydratkunskapen LCHF, hon lärde sig äta tre gånger per dag och släppte matfokus och kontroll. 34 kilo försvann snabbt och med den nya avslappnade livsstilen så höll viktnedgången i 17 år. 

För några år sen började vikten smyga sig tillbaka. Då Anna var i åldern för klimakteriet så önskade hon vara en bra och trygg förebild att några kilo hit och dit inte påverka hälsan, livskvaliteten och glädjen. Men på kort tid var ”några kilo” nästan 15 kilo. Hon striktade till sin kost, ökade den fysiska aktiviteten och gjorde ”allt” rätt och gick upp 5 kilo till.

Anna Hallén

Innan vi går över på nästa fråga så vem är Anna Hallén i detta sammanhang, förutom en kvinna som med egen lång erfarenhet kämpat med vikten?

Anna är utbildad hälsocoach (1 års utbildning) samt kostrådgivare. Hon är även personlig tränare och har under 20 år samlat på kurser inom näringsfysiologi, anatomi och biokemi. Hon har läst basmedicin. Sen 2008 har hon utbildat kostrådgivare, hälsocoacher, stresscoacher och lymfologer. Hon är gymnasielärare (Malmö Lärarhögskola) , DIHM marknadsekonom och avslutar snart sin socionomutbildning (Lunds Universitet) med tillägg av ACT för att 2021 börja läsa Hälsovetenskap med biokemi (Linnéuniversitetet i Kalmar). Den kommande utbildningen är för att samla ihop i alla sina kurser och kompetenser under en titel och utbildning.

Varför skapades ACT ALP ® [äkt.a.l.p.]?

Det korta svaret är för att ingenting längre fungerade. Anna kände att hon hade missat någon pusselbit i vad som bygger hälsa och energi. Lågkolhydratkosten tar hänsyn till insulin och blodsockret men glömmer både lymfsystemet och det så viktiga hormonet leptin. Anna såg också att många la allt sitt fokus på vågen, vikten och kosten.

Jag ville skapa ett större fokus på energi, glädje, livet och här och nu.

Anna Hallén

ACT ALP®  är ett helt nytt sätt att tänka med fokus på livet. Du äter alla näringsämnen var vecka efter tekniker som balanserar både leptin och insulin samt kost som främjar avgiftning och flödet i vårt så viktiga lymfsystem. ACT ALP®  lägger stor vikt vid serotonin och dopamin, ditt liv och hur du skapar din dag. Att ständigt kämpa och kontrollera och hoppas på att motivation ska räcka är en omöjlighet. Ingen kan eller orkar detta. Ingen.  ACT ALP®  bygger på stärka och balansera kroppen på enklast möjliga vis, att skapa en kropp som gör det den ska så vi kan lägga fokus på livet. ACT ALP®  bygger på att vi tar eget ansvar för att skapa det vi önskar och att vi tar ansvar för konsekvenserna av de val vi gör.

ACT ALP®  bygger på vad vi är designade för:

  1. Artegen kost i artegen mängd & form
  2. Röra på oss
  3. Vila, återhämtning och leva i trygghet
  4. Närhet, beröring och kramar
  5. Skratta, glädje, stimulans & kreativitet
  6. Tillhöra (Utanförskap är något av det mest stressande som finns)
  7. Umgås

Du kan tillhöra på nätet genom FB, Insta och grupper i olika former. Men du kan bara umgås i verkligheten. Lägg inte så mycket tid på att tillhöra och få bekräftelse så du inte hinner med att umgås var dag. Umgås är oxytocin och utan detta i ditt liv kan du inte skapa energi, glädje och livskvalité.

Låt Anna Hallén och alla hennes ACT ALP-instruktörer guida dig i denna underbara kunskap.