Publicerad den

Röster om ACT ALP-kursen (5)

ACT ALP kurs

” Rekommenderar denna kursen varmt! Det har hjälpt mig på så många olika vis, har hypotyreos vilket jag är helt symtomfri från tack vare ACT ALP.

Även mina graviditetskilon, som jag inte kunnat bli av med pga sköldkörteln, är snart alla borta. Men framförallt så mår jag så mycket bättre psykiskt !!! Jag lider både av sockerberoende och tröstäter. Första dagarna med ACT ALP var tuffa men efter en vecka så blev min hjärna trygg och jag hade inget mer behov av varken socker eller att äta efter känslorna. Nu kan jag ta tag i dem istället! Tusen tack Anna, än en gång har du bidrag med så mycket större kvalitet i mitt liv!”

” Underbart med kunskap ! Jag behövde inte gå ner i vikt men ville lära mig om hur allt hänger ihop. Det är lättare att göra bra val i livet när man förstår. Så kul med kurs när man får vara en del i gänget och se och höra om andras resor också. Jag har ett stagnerat lymfsystem , lever med stress och har ingen mättnadskänsla fast ingen övervikt. Mycket som kan bli bättre! Jag har i alla fall fått kunskap om vad som händer i kroppen. Mycket bra!!”

”Startade igång i augusti 2019 för att jag var nyfiken på metoden och om jag kunde få bukt med mina ödemben.

Har ätit och älskat LCHF i tio år och mått galet bra av det, men ödemet kom och kilona sakta med det.

Det tog 8 veckor innan det blev resultat på benen och nu 12v+ senare är ödem borta, inga kläder passar i min enorma garderob, 15kg borta som folk undrade var de satt, väl dolda i smickrande kläder. Aldrig förr har jag behövt small i byxor.

Pepp i grupp och med en metod som
snart sitter samt tänk på det viktiga – mellanrummen mellan måltiderna har man i ryggen när man bygger sin nya riktning och livsstil. Jag har länge velat äta det som får mig att må bra, nu blev kroppen lättare på köpet. Finns inget att fundera på. 595:- för en annorlunda riktning är ju i princip ingenting.”

” Tack Anna! Detta är verkligen sättet att leva för oss med ”den envisa kroppen”. Min reflux är som bortblåst, jag sover som en prinsessa och vaknar utvilad, min hjärndimma är borta, min mättnads- och hungerkänsla funkar helt plötsligt, sötsuget är minimalt, jag minskar i omfång och värk i kroppen är nästan helt borta. Har levt enligt ACT ALP i 6 månader och ser och känner förändringar jag inte trodde var möjliga på så kort tid.
Rekommenderar alla att ge denna kunskap i en varm gåva till sig själv!”

” Jag är väldigt glad att jag hoppade på ACT ALP. Magen är lugnare, ingen hunger och inget sug och jag har dessutom blivit något piggare. Dessutom har jag gått ner nästan 10 kg, är numera normalviktig igen.

Mycket bra information i materialet som förklarar på ett bra sätt hur saker hänger ihop i kroppen.”

Publicerad den

Röster om ACT ALP-kursen (4)

” Denna nya livsstil är helt underbar. Jag har jojo bantat hela mitt liv. Gått några kilon och sedan ännu mer upp. Sedan 23/8 har jag gått ner 20 kg. Har fått mer energi. Nu börjar sömnen till och med bli bättre. Framförallt att stanna upp en stund och vara snäll mot mig själv.

Upplägget på kursen var bra med nya filer varje vecka. Tack Anna.”

Fantastisk kurs som dock kräver att man tänker själv! 
Jag måste säga att jag har blivit ännu mer medveten om kroppen och dess behov. Jag äter ännu nyttigare än tidigare (har ätit LCHF i 10 år), har dragit ner drastiskt på mjölkprodukter och alkohol (vin) och jag har inga planer att ändra på det i framtiden. Man mår fantastiskt bra helt enkelt även om jag inte mådde dåligt innan. Mitt mål var att bli av med några kilon som inte ville ge med sig och det tillsammans med att jag reflekterar mer över mig och min hälsa har varit helt perfekt.

Tack Anna!”

” Jag har dragit mig för att börja, peppade syrran min så hon kom igång, tänkte att jag ska börja fast senare.. När jag väl startat så är det som kroppen är så tacksam så det blir inte svårt. Fantastisk kunskap, Fantastisk kurs, fantastiskt resultat. Jag sover bättre, fått bättre värden i järn och b-vitamin, vilket inte lyckats tidigare på något sätt!

Jag känner mig glad, nöjd, hälsosam och tacksam!”

” ACT ALP är fantastiskt! Vikten ner drygt 18 kg sen jag startade, mindre värk, gladare, kan röra mig lättare, mina gamla kläder passar igen och vissa har t.o.m blivit för stora, jag njuter av att äta mig mätt varje måltid, äter frukost, lunch och middag och har fått tillbaka mättnadskänslorna igen!

Har satt en riktning och håller den, sötsuget är borta! 

Denna kurs har varit helt avgörande för hur jag mår i dag. Fylld av energi, mindre värk och stelhet och -15 kg sen i aug! Tidigare värk och stelhet i kroppen pga RA.

Har även hypotyreos och har kunnat minska Levaxinet rejält.
TACK Anna för att du delar med dig av din kunskap.”

Publicerad den

Röster om ACT ALP-kursen (3)

ACT ALP kurs

” Kan varmt rekommendera denna kurs.

Jag har provat nästan alla viktminskningsprogram men har inte lyckats. Äntligen har jag hittat rätt, gått ner över 30 kg och slipper kämpa. Äter det jag ska och är mätt och nöjd. Kan bara tacka Anna för att jag har fått tillbaka mitt liv”

” Nådde mitt mål -17 kg på tolv veckor. Det som innan varit omöjligt blev plötsligt lätt. Jag har känt mig gladare, starkare och mer energifylld än någonsin tidigare. I balans. Klimakteriebesvären är borta och jag är som ny.

Tack Anna, för att jag fick möjligheten.”

” Detta var en väldigt liten investering för stor lycka. Jag är egentligen inte någon ”Facebook-person” och var lite skeptisk till att gå med i en Facebook-grupp… Jag gick ändå med – främst för att se om min migrän kan bli lite bättre men att tappa några kilon skulle oxå vara en extra bonus. Det tog några veckor (kanske 8-10) innan jag började märka skillnad. (Jag har inte så svår migrän, men den är alldeles för ofta ”på besök”…  Idag har jag hållit på med ACT ALP i 14 veckor och migränen har blivit såå mycket bättre. Jag mår helt enkelt väldigt bra överlag.

Och den där extra bonusen? Jorå – sen starten har jag tappat över 12 kilo. Till och med mina ”smalebyxor” sitter löst nu. Jag skall egentligen inte gå ned så mycket mer nu – men har verkligen börjat att älska det här sättet att äta. Det är himmelens gott och man är alltid mätt och nöjd. Jag har nu börjat med mina ”tillägg” i kosten (allt enligt planen) och tänker att detta är en lätt livsstil att vara i ”forever”.”

” ACT ALP är verkligen en toppen kurs som jag är oerhört tacksam att jag fick möjlighet att göra.
Jag mår så mycket bättre, min IBS, hypotyreos, trötthet och min värk av reumatismen är såå mycket bättre.
Under de 12 veckor som kursen pågick har jag gått ner 14 kg och fått så mycket mer kraft och energi.
Varje vecka fick vi nya tips/fakta/information av Anna, dessa är det noga att man läser och tar till sig om man ska lyckas.
Så glad och tacksam, tack Anna.”

Publicerad den

Röster om ACT ALP-kursen (2)

ACT ALP kurs

” Jag är så glad och tacksam att jag valde att prova ACT ALP!!Äntligen har jag hittat rätt. Kroppen är nöjd och suget är som bortblåst.

Jag slipper kämpa i motvind varje dag utan kan utnyttja den extra energin roligare saker.
Extra bonus, minus 16 kg på 14 veckor.
Tack Anna”

”Helt fantastiskt!! 
Jag har fått tillbaka mitt liv. 15 kg lättare sedan augusti och dessutom en hjärna som är kvick och fokuserad. Kroppen och knoppen fungerar igen. Inflammationer i mage, knä och höft ett minne blått. En ny garderob införskaffad då jag är nere i en vikt jag inte kunde fantiserat om. Nästan tillbaka i en kropp som jag hade som 20- åring och då är det 35 år sedan. 
Dessutom har det inte varit svårt!
Tusen tusen tack!” 

” Jag är supernöjd med ACT ALP.
Jag har provat olika dieter utan framgång. Jag gick ner -12 kg, och kunde ha gått ner mer om jag velat.
Jag är piggare, min IBS mage är som bortblåst. Hjärndimman som jag har pga Hashimotos håller på att ge med sig. Jag sover bättre. För mig har ACT ALP varit rena trolleriet.
Stort och innerligt tack till Anna för ACT ALP.”

” Denna kurs rekommenderas verkligen! Jag mår så mycket bättre än vad jag gjort under lång tid. Jag är full av energi och orkar så mycket mer Jag har fått ett helt annat positivt synsätt.

Jag har blivit självsnäll!

Jag känner mig lugn och trygg både i kroppen och sinnet. Som bonus har jag gått ned 30 kilo. Jag är helt enkelt pånyttfödd!”

Publicerad den

Röster om ACT ALP-kursen (1)

Denna kursen har gjort att jag har fått tillbaka mitt liv!
Jag är återuppstånden från värkträsket och klimakteriedimman!! TACK!!

” När jag först såg kostplanen så tänkte jag WHAT? Har Anna fått hjärnblödning? Ska jag äta DET HÄR???
Men mitt förtroende för Anna är stort och orubbligt varför jag gjorde som det stod. Jag provade mig fram till det som passade mig bra. Såklart inom ACT ALP ramarna.
Till min stora förvåning började kilona RASA av mig. Folk känner knappt igen mig och min nya mindre kroppshydda.

Därtill kom min styrka tillbaka, min hjärna klarnade och den fick ökad kapacitet.

Jag kan inte se någon gräns för de hälsovinster som ACT ALP ger. Då räknar jag in alla de som gick kursen tillsammans med mig. Hela gruppen svämmade över av förvånade inlägg som beskrev hur krämpor och smärta försvann i samma takt som kilona rasade av dem.

Du kommer INTE ångra denna kurs. Det finns INGET du kan köpa för 595:- som toppar detta.

Mår så bra med detta sätt att äta och går ner i vikt utan att vara hungrig. Så enkelt och lätt att följa att det efter några veckor går av sig själv och kräver otroligt lite planering och matlagning. ACT ALP är toppen!”

” ACT ALP har förändrat mitt liv! Har i 4 år lidit av både yrselsjukdomen Menieres samt lipödem och därtill en smygande viktuppgång. Trots ihärdig (för intensiv har jag förstått nu) träning och enligt mig själv nyttig kost har jag ej lyckats gå ner i vikt utan det har bara gått åt fel håll- tills jag hittade Anna o ACT ALP.

Mitt lymfsystem har varit fullständigt stagnerat men med kosten o lymfyogan har flödet kommit igång, har rasat ca 12 kg på 3 månader, och mitt ständiga illamående o mina yrselattacker är borta. Värken i benen av lipödemet har minskat rejält och så också omfånget. Jag är såå glad, pigg och jämn i humöret! Inte förrän nu förstår jag hur obalanserad min kropp varit de senaste åren på grund av stress, fel träning och för mycket gluten, och hur uselt jag mått.

Rekommenderar kursen starkt!!

Publicerad den

Medicinfri och pensionär

Tack!

Äter och lever enligt ACT ALP. 

Går ner i vikt. Orkar träna.

Slutat med mina 3 blodtrycksmediciner. 

Mår så bra. Äter så gott.

Min läkare stöttar mej i allt i min livsstilsförändring.  Tycker det är jättebra allt jag gör. Är så lycklig

När jag slutade med medicin försvann biverkningar som hjärtklappning trötthet värk samt svullnad i underben o fötter. Det är tack vare ACT ALP jag kunnat sluta med ”giftet”. Det känns underbart. Har hittat tillbaka till saker jag gjorde för 20 år sedan. Är så aktiv. Har gått i pension så jag har tid att göra allt jag vill.

Gun-britt

Publicerad den

Nu är det jag som tackar

Anna Hallén Buitenhuis här. Jag har många underbara kursdeltagare och många härliga människor som läst och följt boken (ACT) ALP Kokboken. Ni är alla magiska. Tack!

Men jag har en ACT ALP Ambassadör som gör mig så glad så ofta.

Tack Helen för att du ger så mycket tillbaka!

Helen som började 2019 och fått mig att skratta så många gånger under denna tid. Tack!
Publicerad den

Vilken lycka!

Jag måste bara visa.

Jag har alltid haft panik att jag inte ska få på mig bältet i flygplansstolen. Jag har alltid fått på mig det om än med nöd och näppe. Jag brukar alltid ha en tröja över för att dölja att jag behövt ha bältet längst ut och då har det suttit spänt som ett skärp.

Kolla vilken lång flärp jag hade igår.

Vilken lycka!!! Jag var lite tagen igår när jag flög för känslan sitter kvar om jag ska få plats eller inte. Det är lätt att äta en ketoboll när man ser skillnaden. Jag vill aldrig tillbaka till bild 2 ☺️

Jag är dig evigt tacksam för all kunskap jag fått via dig och ACTALP.

Anette

Publicerad den

Ökad livskvalitet

ökad livskvalitet

Jag började utveckla lipödem i förpuberteten och har som vuxen blivit allt större och allt mer handikappad på grund av detta. Inget hjälpte. Lipödemformen på mina ben var tydlig, med snedställning och ryggvärk som följd, och benen kändes som hårda, ömmande stockar. Varje steg gjorde ont.

Idag känner jag inte igen min spegelbild. Alla mina byxor som jag sparat från vuxen ålder har blivit för stora och fladdrar. Lipödemet är mirakulöst nog inget jag har ont av numer, det har liksom smält bort och tomrummet har lämnat huden skvalpig men jag är smärtfri. Och evinnerligt tacksam.

Jag fann kärleken igen sent i livet efter många år ensam. Vi flyttade ihop i somras. Mina sambokilon är hittills minus 33. Totalt har jag tappat 53 kg. Något jag aldrig trodde skulle vara möjligt.

Vikten i sig är utan betydelse, men den ökade livskvalitet resan fört med sig är ovärderlig.

Catharina Lindgren

Publicerad den

Vad händer i kroppen vid stress?

Vad händer i kroppen vid stress

Vad gör stress rent fysiskt? Vad händer i kroppen vid stress? Vad gör en orolig tanke?

Den minskar alla kroppsvätskor såsom enzymer, magsaft, slemhinnor och tarmslem. Vilket i sin tur skapar problem med mage, tarm kan orsaka torra slemhinnor i näsa och underliv. 

Stressen omfördelar blodet. Vid lugn och harmoni finns blodet främst i huden, könsorganen och i mag-tarmsystem. Vid oro samlas blodet i musklerna. Det gör att oro kan skapa hudproblem eftersom huden inte får tillräckligt med leveranser av syre och näring då den större delen av blodet inte är där. Männen kan uppleva att de saknar blod till penis vilket skapar potensproblem.

Muskelspänningar & hormoner

Jo, stress ökar även muskelspänningar samt ökar de inflammatoriska processerna. Stress påverkar även våra hormoner som i sin tur påverkar vår hjärna. Ämnesomsättningen kan gå ner, energinivån går ner, håglösheten och eventuell ångesten ökar. 

Nervsystemet

Vårt nervsystem är ”bästis” med vårt hormonsystem. Så ditt nervsystem ropar på stresshormonerna adrenalin och kortisol vid stress och oro . Stress gör oss redo för anfall. Nervsystemet är på högspänn och blodtryck och puls går upp. Bibehåller du denna spänning i många år kommer nervsystemet ge dig smärta utan ”anledning” och blodtrycket bli konstant högt. Näringsupptaget i tarm minskar när blodet inte är närvarande. Det är ju det som är transportören av näringen från tarm till kropp. Muskelkontraktionen i tarmen minskar vid stress vilket gör att den blivande bajsen ligger kvar i tjocktarmen för länge. Tjocktarmen som har till uppgift att återta vatten. Detta kan skapa en torr och stenhård bajs, till och med förstoppning. Ibland gör kroppen tvärt om och slänger ut det den inte hinner eller orkar hantera, diarré.

Nervsystemet för trygghet och vila arbetar tillsammans med våra må-bra-hormon som t. ex. oxytocin och serotonin.

Ja, det var en liten kort redogörelse på vad händer i kroppen vid stress. Det finns så mycket mer.

Att säga ”bara” stress är nog inte helt rättvist och korrekt. Stress påverkar en massa fysiska processer och kan verkligen ställa till det för oss. En sak till, stress är även blodsockerhöjande. Så du kan äta perfekt men ändå skapa högt blodsocker genom oro och ältande.

Stress = rädsla?

Stress är inte samma sak som mycket att göra. Stress är oro för att inte hinna med, inte duga, inte kunna, inte vara bra nog, inte tillhöra, inte få vara med, inte ha något att göra, inte vara fin nog, inte vara smal nog, inte vara. Om vi byter ordet stress mot rädsla så tror jag blir lättare hittar rätt väg.

Stress är även rädslan för konsekvenserna om du inte hinner eller misslyckas. Om vi byter trötthet och utbrändhet mot överbelastat nervsystem tror jag vi lättare hittar rätt väg. Först totalvila och sen rehab. Och absolut inte tillbaka där vi blev överbelastade.

Och det går inte att bara vila sig frisk, vi behöver lägga till någon form av rehab. Tänk dig en trasig överbelastad muskel.

Och ett nervsystem blir inte bara överbelastat på arbetet. Om vi tittar på jobb, oss själva, vårt självprat, familjen och vänner & bekanta runt oss och gör en helhet av detta = livet, så tror jag att vi lättare hittar ”rätt” väg ut ur stressen.

Att vara sjukskriven men har ältande egna tankar om att inte duga så överbelastar detta nervsystemet. Att ha en vän eller partner som på något vis skapar dåligt samvete eller känslan av att inte räcka till överbelastar nervsystemet. Att bara vila och uppleva uttråkning och meningslöshet sänker ditt dopamin som gör dig trött, håglös och ledsen. En känsla som överbelastar nervsystemet.

Vad händer i kroppen vid stress? 

Allt blir överbelastat och obalanserat!