Publicerad den

Ökad livskvalitet

ökad livskvalitet

Jag började utveckla lipödem i förpuberteten och har som vuxen blivit allt större och allt mer handikappad på grund av detta. Inget hjälpte. Lipödemformen på mina ben var tydlig, med snedställning och ryggvärk som följd, och benen kändes som hårda, ömmande stockar. Varje steg gjorde ont.

Idag känner jag inte igen min spegelbild. Alla mina byxor som jag sparat från vuxen ålder har blivit för stora och fladdrar. Lipödemet är mirakulöst nog inget jag har ont av numer, det har liksom smält bort och tomrummet har lämnat huden skvalpig men jag är smärtfri. Och evinnerligt tacksam.

Jag fann kärleken igen sent i livet efter många år ensam. Vi flyttade ihop i somras. Mina sambokilon är hittills minus 33. Totalt har jag tappat 53 kg. Något jag aldrig trodde skulle vara möjligt.

Vikten i sig är utan betydelse, men den ökade livskvalitet resan fört med sig är ovärderlig.

Catharina Lindgren